30.9.11

PİLATES HANGİ RAHATSIZLIKLARA ÇÖZÜM!!

Öncelikle vücudumuzun farkına varalım :)


       Skolyoz ;

Pilates ile core bölgesi kasları denen vücudun merkez kaslarını herhangi bir egzersizle olamayacak kadar çalıştırarak omurganın stabilizasyonu ile kuvvet ve esnemesi sağlanarak omurganın olması gereken şekline kavuşması sağlanır. Özellikle ergenlik çağında hızla gelişmeye başlayan skolyoz konusunda Pilates ile net sonuçlara ulaşılmıştır..



Duruş ( postür ) bozuklukları (Kamburluk, Lordus yani bel çukurunun aşırı içerde oluşu, ve sırt şeklinde eğrilik skolyoz gibi...)

Günümüzün en büyük derdi olan, sürekli stres altında ve çoğunlukla hareketsiz , hatta zamanın çoğunu bilgisayar ekranına bakarak geçirmek , merdiven yerin easansör kullanmak , akşam iş dönüşü yorgun ve bitkin halde genellikle koltuk kanepe üzerine şekilsiz uzanıp televizyon seyretme yada günlük yaşantıda vücudun tek yanını kullanarak çalışma gibi sorunlardır; vücudun bazı kasları kısalırken bazıları uzun ama güçsüz ve sertg hale gelir . Bu omurganın dogal posizyonun bozulmasına yol açar.Bu durum beraberinde ağrı getirir.
Pilates ile vücudun her iki yanının eşit çalıştırılması ve dengeli gelişim sağlanması ile duruş bozukluklarının tedavisi saglanır..





Osteoporoz ( Kemik erimesi)

Kalıtsal ya da yaş ve hormonel gelişmelere paralel olarak gelişen kemik erimesi özel muayene sonucu ortaya çıkar. Genelde her sene belli oranlarda artış gözlenen kemik erimesinde; Çok özel hazırlanmış programlarla ilerlemenin önüne geçildiği hatta çok yeni ve özel vakalarda gerilemelere rastlanmıştır..




Fıtık

Kişinin doktorunun verdiği bilgi ve talimatlara paralel, oöurları destekleyen doğru programla tüm sırt kaslarını çalıştırarak skolyozda oldugu gibi Pilates ile net sonuçlara ulaşılmıstır..



Özellikle duruş bozukluklarına sahip olanlar eğer şuan bu yazıyı okuyor isen kesinlikle pilatese ihtiyacın var demektir.. Gercekten cok etkili oluyor..
Bu arada öksürük (kendimden biliyorum) , nefes darlığı , astım çekenler var ise pilatesle nefesinizi düzenliyor tüm organlarınıza oksijen gönderebiliyorsunuz..

Sağlıkla kalın... Sevgilerimle ....

Hiç yorum yok: